Изпитанията на Мориган Врана

КУПИ ОТ БАРДКРАЧИ СМЕЛО

Мориган Врана е прокълната. Тя трябва да умре на 11-ия си рожден ден.

 

Родена е на Срединощ, най-злополучния ден, в който може да се роди едно дете. Обвиняват я за всички местни нещастия – от градушки до сърдечни удари.

И ето че градският часовник отново отброява часовете до Срединощ, а Мориган и близките й очакват изпълнението на присъдата й.

Но докато стрелката наближава полунощ, тя е спасена от чудноватия и забележителен Юпитер Норт. Преследвани от страховитите Ловци от дим и сенки, двамата успяват да стигнат до Невърмур.

Място, на което Мориган ще срещне говореща котка – иконом на хотел, ездачи на дракони, място, където хората скачат с чадъри и притежават редица специални умения.

Там Мориган открива, че Юпитер я е избрал да се състезава за място в най-престижната организация на града: Чудното общество. За да влезе в него, тя трябва да мине през четири трудни и опасни изпитания в надпревара със стотици други деца, всяко от които притежава някакъв невероятен талант, открояващ го от другите – талант, какъвто Мориган смята, че самата тя няма…

ПОБЕДИТЕЛИТЕ

 

11 души бяха достатъчно храбри и снимките им събраха най-много гласове в играта „Крачи смело!“
Те получават по един екземпляр от „Невърмур: Изпитанията на Мориган Врана“.
Моля, проверете имейлите си за съобщение от BardUP! с указание как да получите подаръка си.

to***mc@abv.bg
ma***04@abv.bg
des***va@abv.bg
db***ns@abv.bg
gab***1@mail.bg
pet***eva@abv.bg
kra***79@abv.bg
cvet***va@abv.bg
ted***90@abv.bg
b***hi@abv.bg
m***82_vr@abv.bgАВТОРКАТА

Джесика Таунсенд е родом от Слънчевия бряг в Австралия. На 7-годишна възраст пише първата си приказка, озаглавена „Трите коали“. „Още тогава знаех, че съм предопределена да правя това до края на живота си, по един или друг начин“, спомня си Таунсенд.

Животът обаче има малко по-различни планове за Джесика и на 22 години тя се озовава в Лондон като специалист по авторско право. Именно британската столица се оказва нейното вдъхновение и там Таунсенд поставя началото на „Невърмур“ – история, чието написване й отнема 10 години.

Първоначално Джесика комбинира работата си с писане в свободното време. Скоро обаче историята за Мориган Врана така я поглъща, че Таунсенд напуска Лондон и се премества обратно в Австралия, за да пише на спокойствие. Когато приключва с ръкописа и го изпраща до 11 агенции, Таунсенд не е очаквала, че не само няма да бъде отхвърлена, но и ще получи цели три предложения за съвместна работа. Историята се повтаря с цял списък редактори, желаещи да работят върху историята за „Невърмур“. А още преди излизането си първата книга е припозната от Холивуд като следващия вълшебен хит и вече се работи по превръщането й във филм.

Бестселър с предстояща филмова версия

 

 

Първата книга от поредицата „Невърмур“ е издадена в близо 30 държави. Става бестселър на „Ню Йорк Таймс“ и най-добра детска книга на „Амазон“ за 2017 г.

Предстои да видим „Невърмур“ и на големия екран, след като 20th Century Fox купи правата за филмиране още преди нейното издаване. Сценарист на лентата ще бъде Дрю Годард, който беше номиниран за „Оскар“ за адаптацията на „Марсианецът“ и стои зад хитове като „Хижа в гората“, „Деърдевил“ и „Изгубени“.

Очаква се премиерата на филма „Невърмур“ да бъде през 2019 г.

 

„Читателите, каквато е и самата Мориган Врана, ще се почувстват като у дома си с този емоционален разказ, където магията върви ръка за ръка с увереността. Изключителна и вълнуваща творба.“

School Library Journal

„Все едно Хари Потър се среща с Алиса в Страната на чудесата…“

Kirkus Reviews

„Романът поставя началото на поредица с комбинация от изобретателност и въображение, приключения с високо напрежение и тайнствени мистерии – всичко накуп.“

Booklist

Първи поглед към „Невъмур” на Джесика Таунсенд

След като прекарва почти десетилетие в писане на дебютния си роман, 31-годишната Джесика Таунсенд се чувства съвсем щастлива всяка сутрин, когато се събуди и седне да „пише на лаптопа си по пижама с чаша чай в ръка”.

Джесика Таунсенд за създаването на „Невърмур“

Имоджeн Ръсел Уилямс, сп. Books for Keeps

– Идеята за „избраника“ е добре позната в жанра на фентъзито. Но твоята перспектива за прокълнатото дете, своеобразен жертвен агнец, е доста оригинална. Защо реши да осъдиш Мориган на толкова злощастно начало?

    Име:
    Фамилия:
*  Имейл: