ОТКЪДЕ ИДВАМЕ? КЪДЕ ОТИВАМЕ?

Невероятно находчив нов роман на най-популярния писател на трилъри в света
КУПИ СЕГА ОТ БАРДСТАНИ ЛАНГДЪН

ОТКЪДЕ ИДВАМЕ? КЪДЕ ОТИВАМЕ?

Невероятно находчив нов роман на най-популярния писател на трилъри в света
КУПИ СЕГА ОТ БАРДСТАНИ ЛАНГДЪН

Най-брилянтният и напрегнат роман на Дан Браун досега

Петото приключение на професора по религиозна символика Робърт Лангдън е най-интригуващото досега! Авторът на „Произход“ Дан Браун ви е забъркал загадки, които намират паралели между древни символи и съвременни технологични открития, не без известна доза опасност, идваща от личности и движения, които не искат разкритията да видят бял свят.

Очертава се противопоставянето на религия и наука в „Произход“ да предизвика не по-малка по мащаб полемика от „Шифърът на Леонардо“ – романа, който разгневи Ватикана и принуди кардиналите официално да го заклеймят като „торба с лъжи“.

СТАНИ ЛАНГДЪН ЗА ЕДИН ДЕН

РАЗГАДАЙ ЗАГАДКАТА И НАМЕРИ СВОЯТА КНИГА

ПЕЧЕЛИВШИ ОТ ИГРАТА

Играта „Стани Лангдън за един ден“ приключи на 11.12.2017 г.

От финалистите бяха изтеглени 12 печеливши, които получиха „Произход“ с автограф на Дан Браун. Печелившите:

Тонислав Троев tony_**@abv.bg
Васил Балинов so**@yahoo.com
Lora Vassileva lo**va@abv.bg
Павлина Пенева indy**@abv.bg
София Петрова s**q@abv.bg
Пламен Христов pl**1@abv.bg
Петър Василев p**8@abv.bg
Анастас Радков an**v@gmail.com
Victoria Nedelcheva vi**5@abv.bg
Аделина Христова a**va@abv.bg
Емил Габровски em**3@abv.bg
Ивелина Пламенова enam**o@mail.bg

ЧЕСТИТО!

ЗА КНИГАТА

 

Възможно ли е науката да превърне религията и Бог в отживелица? Около този въпрос се въртят последните приключения на проф. Робърт Лангдън. Заедно със своята нова (и красива) партньорка Амбра Видал – директор на музея „Гугенхайм“ в Билбао, той ще търси отговора из Испания в напрегнат трилър сюжет, изпълнен със загадки.

Всичко започва с мистериозно събитие на милиардера футурист Едмънд Кърш, на което са поканени значими личности от цял свят. Известно е само, че Кърш ще обяви грандиозно откритие, което ще разтърси из основи света. То би трябвало да даде отговор на въпросите: „Откъде идваме? Къде отиваме?“. Неочакван развой проваля представянето на теорията. И тук започват премеждията на проф. Лангдън в търсене на отговорите.

Но такива читателите няма да получат преди края на книгата. Не и преди да се запознаят с редица научни теории и факти за изкуствения интелект, с абстрактното изкуство, с архитектурния гений на Антонио Гауди, с разнообразните таланти на Уинстън Чърчил и… с връзката помежду им.

Както винаги, идеите в романа на Браун са подплатени със стабилни доказателства и теории, резултат от продължителни проучвания. Авторът чете предимно научна и нехудожествена литература. Но за романите си казва: „Такава художествена литература бих чел, ако четях художествена литература“.

И все пак, факт:

„Всички произведения на изкуството и архитектурата, места, научни постановки и религиозни организации в този роман са РЕАЛНИ“.

ЦИТАТИ

„Фенове на „Шифърът на Леонардо“, ликувайте! Робърт Лангдън отново разгадава вселенски мистерии.“

People Magazine


„Дан Браун отново задава големите въпроси: За Бог и науката, за бъдещето на света. „Произход“ е познатата смесица от пътепис, история, конспирации и криминале, както и всичко между поезията на Уилям Блейк и възхода и падението на фашизма в Испания.“

Associated Press


„Проф. Лангдън отново е забъркан в глобални събития, които може да имат огромни последици за световните религии. И както в останалите романи на Дан Браун, неговите обширни проучвания в изкуството, архитектурата и историята, насищат всяка страница.“

Entertainment Weekly


Читателите за „Произход“:

„Вълнуваща и вдъхновяваща история от първата до последната страница!“

„Тази книга е една от най-адекватните към съвремието, това е базирана на факти история, каквато не е публикувана от много време насам.“

„Очаквах зашеметяващ обрат. Получих го с финала на книгата и със сигурност си струваше чакането и четенето.“

ЗА АВТОРА

Дан Браун е може би най-продаваният и провокативен автор на трилъри. Творбите му имат милиони ревностни почитатели и още толкова разярени критици, включително и Ватикана. Страстта му към загадките и шифрите идва от баща му, който е математик. Интересът към религиозните течения и мистификации пък получава от майка си – музикант, който свири на орган в църква. Първата му мечта е била да стане именно музикант.

Дан Браун няма почивен ден – става всяка сутрин в 4 часа и пише седем дни в седмицата. На всеки час писане прави лицеви опори и упражнения. А когато „блокира“, се разхожда из къщата си. Тя не е каква да е, а е пълна с тайни стаи, скрити стълбища и тунели. Дори вратата за кабинета му е скрита зад картина и се отваря с таен бутон.

Обича да пътува и да проучва старателно местата, на които се развиват историите в книгите му. Освен това, макар да пише романи, не обича да чете художествена литература.

Робърт Лангдън се завръща и води със себе си приятел с изкуствен интелект

Джанет Маслин, 3 октомври 2017 г., „Ню Йорк Таймс“ Дан Браун сложи край на затишието след „Ад“ с бърз нов роман, който противопоставя креационизъм и наука и ще предизвика не по-малко полемика от „Шифърът на Леонардо“. В „Произход“ стремителният футуристът Едмънд Кърш… ОЩЕ…

Светът според Дан Браун

Сара Лайъл, „Ню Йорк Таймс“ Всеки, който е чел творбите на Дан Браун – при 200-милионния тираж на неговите книги вие си знаете кои сте, – е запознат с характерната му техника да вмъква малки късчета описателна информация в разказа. Сред темите в последния му трилър…ОЩЕ…

ДРУГО ОТ ДАН БРАУН

    Име:
    Фамилия:
*  Имейл: